Yabancı ülke vatandaşı Türkiye’de kısa süreli oturum izin, aile oturum izin, öğrenci oturum izin, uzun süreli oturum izini, insani oturum izini ve insan ticareti mağduru oturum izini alarak kalabilirler.
Meksika vatandaşını Türkiye’de sahip olduğu çalışma izini ya da çalışma izini muafiyet belgesi, oturma izni yerine sayılır.
Türkiye’de, vizenin ya da vize muafiyeti tanıdığı süreden veya 90 günden fazla kalacak Meksika vatandaşının oturma izni almaları zorunludur.
Oturma izni başvurusu, Meksika'da Türk temsilciliğinde yapılır. Fakat, oturum izni başvurusu yapmadan önce Türkiye’ye vize süresi ya da vize muafiyet gelen Kazak'ın oturum izini başvurusu, ikinci bir düzenlemeye kadar Valilikçe de alınmaya devam edilecekdir.
Oturum izni için başvuracak Meksika vatandaşında, talep ettikleri oturma izni süresinden 60 gün daha uzun süreli pasaportu veya pasaport yerine geçen evraka sahip olmaları şartı aranır.
Türkiye içinden başvurunun, Meksika vatandaşını sahip olduğu vize süresi veya vize muafiyeti sona ermesi önce yapılması esastır.
Oturma izni başvurusu, en geç 90 gün içinde sonuçlandırılır.
Oturma izinleri, kalış amacına uygun veya her yabancı için ayrı düzenlenir.
Oturum izin evrakları, ikamet adresine gönderilmektedir.
Oturum izni başvuru ve uzatma başvurusu e-ikamet üzerinden yapılır.
Oturma izni uzatma başvurusu bulunulması halinde istenen belgeler PTT iade taahhütlü ya da kargo aracılığıyla ikamet edilecek şehirdeki İl Göç İdaresi gönderilmelidir.
Meksika Vizesi ile ilgili bilgi almak için bizi arayın.
Meksika Vatandaşları İçin Türkiye' de Oturum ve Çalışma İzni Hakkında
Yabancı ülke vatandaşı Türkiye’de kısa süreli oturma izni, aile oturma izni, öğrenci oturma izni, uzun süreli oturma izni, insani oturma izni ve insan ticaret mağduru oturma izni alarak kalabilirler.
Geçerli oturum iznine sahip Meksika vatandaşı Türkiye sınır kapısından vize almadan da giriş yapılabilir.
Meksika vatandaşının Türkiye’de sahip olduğu çalışma izin ya da çalışma izin muafiyet belgesi, oturum izini yerine sayılır.
Türkiye’de, vize ya da vize muafiyeti tanıdığı süreden veya 90 günden fazla kalacak Meksika vatandaşının oturum izni alması zorunludur.
Oturum izni başvuruları, Meksika'da Türk temsilciliğinde yapılır. Ancak, oturum izini başvurusu yapmada Türkiye’ye vize süresi ile ya da vize muafiyeti ile gelen Kazaklar oturum izni başvurusu, ikinci düzenlemeye kadar Valilikçe de alınmaya devam edilecektir.
Oturum izini için başvuracak Meksika vatandaşında, talep ettiği oturum izini süresinde 60 gün daha uzun süre pasaport veya pasaport yerine geçen belge sahip olması şartı aranır.
Türkiye içerisinden başvurunun, Meksika vatandaşının sahipler olduğu vizesi süresi veya vize muafiyeti sona ermesinde önce yapılması esastır.
Meksika Vize Randevusu ile ilgili bilgi almak için bizi arayın.
Meksika Vatandaşları İçin Türkiye’de Oturum Ve Çalışma İzni 2022
Türkiye’de konaklamak isteyen Meksika vatandaşlarının, seyahat amacına göre Türkiye oturum izni almalıdır. Türkiye’de konaklamak isteyen Meksika vatandaşları, Türk konsolosluğu geçerli bir neden sunmalıdır. Bu nedenler Türkiye’de uzun süreli konaklamayı gerektirecek bir neden olmalıdır.
Türkiye’de ikamet etmek isteyen Meksika vatandaşları başvurularını Meksika’da bulunan Türk temsilciliklerini ya da Türkiye valiliklerine yapabilir. Meksika vatandaşları, Türkiye oturum izni için gerekli olan belgeleri hazırlayarak temsilciliğe başvuruda bulunabilir. Çalışma izni alacak olan Meksika vatandaşlarının Türkiye çalışma izni varsa, Türkiye oturum izni almasına gerek yoktur.
Türkiye çalışma izni alacak olan Meksika vatandaşları çalışma izni başvurularını Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yapmalıdır. İşverende işe alım için bu bakanlığa başvuruda bulunmalıdır.
Türkiye çalışma izni alacak olan Meksika vatandaşlarının Türkiye’de kendisine uygun bir iş bulması gerekmektedir. Türkiye’de iş bulmuş olan Meksika vatandaşları iş başvurusunda bulunabilir. Türkiye çalışma izni almış olan Meksika vatandaşlarının oturum izni almasına gerek bulunmamaktadır. Ancak Türkiye’ye girişte oturum ücreti ödemeleri gerekmektedir. Meksika vatandaşlarının başvuruları ortalama olarak 90 gün içerisinde sonuçlanmaktadır.
Meksika Vatandaşları İçin Türkiye’de Oturum Ve Çalışma İşlemleri
Türkiye’de yasal olarak ikamet etmek isteyen Meksika vatandaşlarının Türkiye oturum izni alması gerekmektedir. Meksika vatandaşları, Türkiye oturum izni başvurularını; Meksika’da bulunan Türkiye temsilciliklerine ya da Türkiye’deki valiliklere yapabilmektedir.
Meksika vatandaşları Türkiye oturum izni alabilmek için, Türk yetkililere geçerli bir oturum nedeni sunmalıdır. Bu neden Türkiye’de uzun süre kalmayı gerektirecek nedenler olmalıdır. Meksika vatandaşları Türkiye oturum izni başvurusu için bir davetiye sunmalıdır. Bu davetiye, oturum izni türüne göre Türkiye’de bulunan kişi, şirket, kurum tarafından verilmelidir. Meksika vatandaşlarının yapmış olduğu Türkiye oturum izni başvuruları ortalama olarak 90 gün içerisinde sonuçlanmaktadır.
Türkiye’de çalışma isteyen Meksika vatandaşları ise başvurularını Türkiye’de bulunan valiliklere ya da Meksika’daki Türk temsilciliklerine başvuruda bulunabilir. Meksika vatandaşlarının Türkiye çalışma izni başvurularını değerlendirme yetkisi Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na aittir.
Türkiye çalışma izni başvurusu yapacak olan Meksika vatandaşlarının oturum iznini için Türkiye’de bir iş bulması gerekmektedir. Türkiye’de iş bulmuş olan Meksika vatandaşları ile eş zamanlı olarak Türkiye’deki işveren de Çalışma Bakanlığı’na başvurmalıdır.
Meksika Vatandaşları Türkiye'de Nasıl Oturum İzni Alır?
Geçerli oturum izni sahibi Meksika vatandaşları Türkiye sınırı kapısından vize almadan giriş yapabilir. Meksika vatandaşlarının Türkiye’de sahip olduğu çalışma izni ya da çalışma izni muafiyet belgeleri, oturma izni yerine sayılmaktadır. Türkiye’de, vize veya vize muafiyetinin tanıdığı süre ya da 90 günden fazla kalacak kişi, Meksika vatandaşının oturma izni alması zorunludur. Oturum izni başvurusu, Meksika'da ki Türk temsilciliğinde yapılır. Ancak, oturum izni başvurusu yapmadan Türkiye’ye vize süresi ya da vize muafiyeti ile gelen kişinin oturum izni başvuruları, ikinci bir düzenlemelere kadar Valilikce de alınmaya devam edilecektir. Oturum izni için başvuru yapacak Meksika vatandaşında, talep ettiği oturma izni süresinden altmış gün daha uzun süre pasaport ya da pasaportu yerine geçen belgeye sahip olması şartı aranır. Türkiye içinden başvuruların, Meksika vatandaşlarının sahip olduğu vize süresi ya da vize muafiyeti sona ermesinden önce yapması esasdır.
Türkiye'de Oturum İzni Kaç Günde Çıkar?
Türkiye'de oturum izni 3 aylık süre, bilgiler ve belgelerin tam olarak yetkili makama teslim edildiği tarihden başlar. Sürelerin uzaması durumunda yabancıya bilgi verilir. Meksika vatandaşlarının Türkiye'de yabancı çalışma izninin başvurusu olumlu sonuçlanmaları durumunda başvuru yaptığı dış temsilciliğe ya da konsolosluğa giderek çalışma ile oturma izini, vize harç bedelini ödemesi zorunludur. Harç ödenmediği durumlarda ülkeye girişleri yapılan Meksika vatandaşlarının çalışma izni herhangi bir geçerliliğe sahip olmaz. Konsolosluklar, Meksika vatandaşlarının pasaporta vize etiketini yapıştırarak onay vermesi sonrası bu kişi Türkiye'ye girişi yapabilir. Geçerli oturum izni sahibi Meksika vatandaşları Türkiye sınırı kapısından vize almadan giriş yapabilir. Harç bedelini ödediyse çalışma izni geçerliliği kazanmaktadır. Türkiye'yi ziyaret etmek isteyen tüm vize başvurusu sahibinden, Türkiye'de kalacağı süresi kapsayan geçerli sağlık sigortası yaptırması şartı aranmakta. Türkiye’de son 180 gün içinde toplam kalış süreleri 90 günü geçmemesi şartıyla Türkiye’ye seyahate edilecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.
Meksika Vatandaşları İçin Türkiye'de Oturum İzni
Geçerliliği olan ikamet izni sahip Meksika vatandaşı vize izninden muaf biçimde ülkeye giriş ya da ülkeden çıkışlar yapabilir. Oturum izni süresi sona ermeye yaklaşan Meksika vatandaşı, ikamet iznini uzatma amacı ile yine ikamet etmeklerde olduğu şehrin valiliğe başvuru yapabilmektedir. İkamet (oturum) izni başvurusu Meksika vatandaşı tarafından bizzat yapabileceği gibi yabancı kişinin yasal temsilcileri ya da avukatı aracılığı ile yapılabilmektedir. Ancak yinede Meksika vatandaşlarının başvuru sırasında hazır bulunması koşul çerçevesi talep edilmektedir. 6458 sayı kanuna göre yabancı çalışmak izni, ikamet izini yerine geçmiştir. Bu yasalara göre Meksika vatandaşlarının yabancı çalışma izni alması durumunda oturum izni almasına gerek kalmamaktadır. Yabancı çalışma izin süresi boyunca Meksika vatandaşı ülkede kalma haklarına sahiptir. Vizenin ya da vize muafiyetinin imkan verdiği kalış süresi, altı ayda günde doksan günü geçemez.